AKTUELLT

2016-06-24

Viktig information !

Tekniskt underhåll av servrar kommer att ske på söndag den 24/6. Under denna tid kommer Sanimalis att ligga nere för er som använder Centralserver. Detta gäller även e-recept och direktreglering med Agria.
Vi ber om överseende för detta. Trevlig helg.

2018-06-21

Under sommarperioden har vi begränsad framkomlighet på supporttelefonen. Vi ber er därför att skicka alla ärenden till support@trofast.nu Vi kommer att besvara ditt ärende inom 24 h. Vid brådskande ärenden såsom driftstopp, ring: 021-182600. Vi på Trofast önskar er alla en trevlig sommar

 

2018-05-30

Under en kort period från kl. 21:00 onsdag kväll kommer en flytt av e-receptservern 
att äga rum. Under den tiden det pågår så går det inte att skicka några recept.
// Trofast

 

Fredagen den 3/11 stänger Trofast och supporten kl: 12,00

2017-08-01

Vi hälsar Morten Bygland välkommen som ny VD för Trofast.
Morten kommer närmast från Sanimalis Norge där han varit Sälj och Marknadschef i två år.
Morten tog över VD posten efter Jesper Broström i augusti.
 

2017-01-17

Dags att nominera Årets Veterinär 2017. Swevet och Trofast sponsrar även i år.

Vem vill du se som Årets Veterinär 2017?

Har du en ovanligt bra chef? Är din kollega särskilt framstående inom sitt fält och generös med sin tid och kunskap? Duktig entreprenör? Eller känner du någon som har varit särskilt innovativ på arbetsplatsen?

Oavsett vilket jobb du själv har inom djursjukvården är du välkommen att nominera din kandidat, dock senast den 28 februari.

Vinnaren utses därefter av en jury som består av VeterinärMagazinets redaktion, veterinären Torkel Falk, våra sponsorer Swevet och Trofast samt ytterligare en veterinär.

Utmärkelsen delas ut under VeTA-dagarna i Malmö den 31 mars-2 april 2017.

Gå in på https://www.veterinarmagazinet.se/arets-veterinar/

och fyll i formuläret eller mejla din nominering till info@veterinarmagazinet.se. Skriv Årets veterinär 2017 i meddelanderaden och kom ihåg att även lämna dina egna kontaktuppgifter!
 

2016-11-18

Fredag den 18 november kl. 22:30 – lördag den 19 november kl. 06:00 produktionssätter eHälsomyndigheten release 16.1.3. Produktionssättningen innebär driftstopp för samtliga tjänster inom eHälsomyndighetens tjänsteplattform. VARA exportfil kommer bli försenad natten mellan fredag och lördag.
http://www.ehalsomyndigheten.se/Driftinformation/

2016-10-27

Onsdag den 26 oktober kl. 22:30 – torsdag den 27 oktober kl. 04:00 produktionssätter eHälsomyndigheten release 16.1.2. Aktiviteten medför driftstopp för eHälsomyndighetens samtliga tjänster med följden att det tex inte går att förskriva eller expediera e-recept.

http://www.ehalsomyndigheten.se/Driftinformation/

2015-11-14-15

Viktigt!

Elektroniska tjänster på eHälsomyndigheten kommer inte att vara tillgängliga den 14:e november från kl 22.30 – 07.00  

2015-06 
Har du problem med att hämta senaste läkemedelslistan i Trofast? 

Då behövs förmodligen en uppdatering av Trofast.
Logga in via mina sidor och hämta TrofastUpgrade 8.5.0.39

 

Pressmeddelande

Strömsholm 2015-06-01

 

Evidensia tecknar avtal avseende Sanimalis!

Evidensia och Trofast AB har glädjen att meddela att de har kommit överens om ett långsiktigt avtal gällande det veterinära verksamhets- och journalsystemet Sanimalis.

Avtalet avser både Smådjur och Häst i Sverige. Evidensia har sedan länge insett fördelarna med att ha ett gemensamt system för sina verksamheter och efter en noggrann utvärderings- och urvalsprocess ansågs Sanimalis vara det system som bäst möter Evidensias framtida behov.

-        ”Journalsystemet är lite av vårt bolags hjärta då det är så centralt i det arbete som varje dag utförs på våra kliniker och sjukhus. Med hjälp av Sanimalis som gemensamt journalsystem kan vi ytterligare lyfta fram fördelarna med att vara en stor kedja, vara ett verktyg för att förbättra kvaliteten och servicegraden gentemot våra kunder och bidra till en bättre uppföljning av vår verksamhet”, säger Anders Thunberg VD och koncernchef på Evidensia.

-        ”Vår ambition med Sanimalis är att fortsätta vår tillväxt i Norden och på sikt ut i Europa. Det är en stor ära för oss på Trofast och den Nordiska Alliansen att bli valda till ett sådant stort och spännande uppdrag som detta. Evidensia har genomfört en omfattande och professionell upphandling där de värderat allt så som kvalitet, funktionalitet, organisation, support samt utvecklingsmöjligheter. Att vi kommit vinnande ur en sådan jämförelse känns väldigt hedersamt. Vi ser med fram emot en spännande framtid tillsammans med Evidensia”, säger  Jesper Broström VD på Trofast.

Evidensia Djursjukvård är Nordens kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Vi har över 130 djursjukhus och kliniker i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Varje år behandlar vi fler än 730 000 djur, varav cirka 685 000 hundar, katter, smådjur och exotiska djur, samt cirka 45 000 hästar. Vi har cirka 2 000 medarbetare och är Norra Europas största veterinärmedicinska kedja.


Trofast har sedan 1997 levererat verksamhetssystem till djursjukvårdsmarknaden. Genom en Nordisk Allians med ProfVet i Norge och Novasoft i Danmark erbjuds verksamhets- och journalsystemet Sanimalis till den veterinära marknaden i Norden. Tillsammans är den Nordiska Alliansen den största leverantören av verksamhetssystem i Norden med över 1 000 kunder och 7 000 användare. Den Nordiska Alliansen har under flera år arbetat med att utveckla en Nordisk organisation med en internationell plattform för vidare etablering av Sanimalis i Europa.

     

 

ANICURA VÄLJER TROFASTS NYA SYSTEM - SANIMALIS

Pressmeddelande

Stockholm 2014-12-29

AniCura väljer Sanimalis!

Den Nordiska Alliansen, bestående av journalsystemsleverantörerna Trofast i Sverige, ProfVet i Norge och Novasoft i Danmark, har glädjen att meddela att de har kommit överens om ett långsiktigt avtal med AniCura gällande det veterinära verksamhets- och journalsystemet Sanimalis.

AniCura har under en längre tid genomfört en noggrann utvärdering av journalsystem på den Europeiska marknaden, med målsättning att hitta ett gemensamt journalsystem för deras djursjukhus och djurkliniker i Skandinavien. Utvärderingsprocessen har kommit fram till att Sanimalis är det system som är bäst lämpat för AniCuras verksamhet och behov. Valet av Sanimalis är ett resultat av många års ansträngningar att skapa ett framtidsorienterat journalsystem med en internationell plattform.

-        ”Detta är en fantastisk milstolpe för Trofast och den Nordiska Alliansen. AniCura har gjort en omfattande utvärdering av kvalitet och funktionalitet, organisation och support samt utvecklingsmöjligheter och det känns naturligtvis väldigt bra att de valt oss. Det är ett fint kvitto på att vi utvecklas i rätt riktning och att vi har en spännande framtid. Vi tackar ödmjukt för uppdraget och ser fram emot samarbetet med AniCura”, säger  Jesper Broström VD på Trofast.

-        ”Vår vision är att skapa framtidens djursjukvård vilket bland annat innebär omfattande investeringar i infrastruktur och system för att möjliggöra än bättre kvalitet och service för våra kunder. Vårt journalsystem är verksamhetskritiskt, berör alla inom AniCura och är en viktig del i att realisera vår vision. Efter en rigorös utvärdering med många inblandade står vi övertygade om att Sanimalis är rätt journalsystem för oss att satsa på och den Nordiska Alliansen blir en bra partner för att ytterligare utveckla systemet i linje med våra behov”, säger Peter Dahlberg VD och koncernchef på AniCura.

AniCura föddes ur idén att med gemensamma resurser skapa en bättre djursjukvård. 2011 etablerades AniCura som den första sammanslagningen av djursjukhus i Norden och erbjuder idag högkvalitativ djursjukvård på 70 orter med exklusivt fokus på sällskapsdjur. AniCura har över 1 200 anställda, tar årligen emot fler än en halv miljon patienter och är en ledande utbildnings- och remissinstans.

Trofast har sedan 1997 levererat verksamhetssystem till djursjukvårdsmarknaden. Genom en Nordisk Allians med ProfVet i Norge och Novasoft i Danmark erbjuds verksamhets- och journalsystemet Sanimalis till den veterinära marknaden i Norden. Tillsammans är den Nordiska Alliansen den största leverantören av verksamhetssystem i Norden med över 1 000 kunder och 7 000 användare.      

 

Inför årsskiftet

Glöm inte ändra löpnummer vid årsskiftet! Det finns uppdaterade lathundar för det på hemsidan!

Trofast Värdegrund

Vi på Trofast har jobbat fram den värdegrund vi vill stå för! Läs mer under fliken Om oss!

 

TROFAST ROADSHOW

Trofast har rest runt under vintern och våren för att visa upp vårt nya verksamhetssystem Sanimalis! Responsen på de olika orter man varit har varit väldigt positiv.
 

VeTa dagarna i Jönköping

Under VeTA-dagarna i Jönköping förra helgen, hade vi på Trofast en tävling tillsammans med Swevet. Vi kan nu med glädje presentera vinnarna. Vi säger GRATTIS till Charlotte Kristiansen, Läckeby djursjukhus och Anna Fahlén, Trestads djurklinik. Priset skickas till er via e-post.

 

2013-11-11

Veterinärkongressen i Uppsala.

Veterinärkongressen genomfördes den 7-8 november i Uppsala. Vi är glada för all positiv respons vi fick för det nya systemet. Vi fick även en hel del nya kontakter/intressenter som vi ska jobba vidare med. Snart får vi också reda på vem som vann i Namntävlingen! Kul att vi fick in så många förslag på vad ni tycker att det nya Trofastsystemet ska heta.

2013-10-22

Den 22/10 kl. 22:30 - 03:00 genomför Apotekens Service tekniskt underhåll.
Apotekens Service kan ibland genomföra tekniskt underhåll. Detta kan medföra totalstopp för samtliga av Apotekens Service tjänster, med följden att det inte går att förskriva eller expediera e-recept under den angivna tiden. Trofast meddelar om att servicen är nedlagd under denna tidsperiod om man försöker att skicka e-recept.

I dessa lägen går det naturligtvis som vanligt att skriva ut ett pappersrecept i Trofast.

2013-09-05

En uppdatering finns att hämta för er som har Trofast. Logga in via Mina Sidor uppe i menyn, välj sedan Program och TrofastUpgrade8.5.22. Om du saknar inloggningsuppgifter kontakta anneli.isaksson@trofast.nu. Det skickas även ut mail om detta.

2013-08-30

Nu är vi på plats på det nya kontoret. Ny adress är Klockartorpsgatan 14 i Västerås. Vi nås på nytt telefonnummer 021-18 26 00.

 

2013-08-06

Vi har upptäckt en brist i Trofast E-recept. Får du problem när du förskriver läkemedel med fler än ett uttag? Logga in på mina sidor och läs mer om hur du gör för att runda problemet tills vi åtgärdat det. När du är inloggad kan du klicka här så kommer du direkt till informationen. 

Inloggning på Mina sidor krävs då denna information är riktad till medlemmar i Trofast-familjen. Saknar du inloggningsuppgifter? Hör av dig så får du dem!

 

2013-07-29

Vi har haft problem med telefonerna
Vår telefonlina har varit lite ur spel! Numret: 0220-438 90 har inte gått att nå under måndagen och halva tisdagen. Men nu ska det fungera igen.? Går även att maila till lena.strinnelid@trofast.nu från och med måndagen den 29/7.

 

2013-06-26

VIKTIG INFORMATION OM TROFAST E-RECEPT

Läs mer här.

 

2013-06-25

VIKTIG INFORMATION FRÅN APOTEKENS SERVICE

I vårt senaste Nyhetsbrev berättade vi om ett tips för att apoteken skulle kunna ersätta det på receptet angivna läkemedlet till ett motsvarande.

Vi har nu fått ett tydligt besked från Apotekens Service:

Enligt reglerna ska apoteken alltid ta kontakt med veterinären vid byte av läkemedel.

 

2013-06-24

Den 24/6 kl. 22:30 - 03:00 genomför Apotekens Service tekniskt underhåll.
Apotekens Service kan ibland genomföra tekniskt underhåll. Detta kan medföra totalstopp för samtliga av Apotekens Service tjänster, med följden att det inte går att förskriva eller expediera e-recept under den angivna tiden. Trofast meddelar om att servicen är nedlagd under denna tidsperiod om man försöker att skicka e-recept.

I dessa lägen går det naturligtvis som vanligt att skriva ut ett pappersrecept i Trofast.

 

2013-05-31

Många har anmält sig till Demo av TNG. Jättekul! Något pass är redan fulltecknat och vi har lagt ut fler tider, du hittar dem här.

 

2013-05-28

Demo av TNG. Vi kommer att löpande visa upp TNG via webben. Mer information finns här.


2013-05-24
En uppdatering av E-receptmodulen har skett under morgonen den 24 maj!

1. När man klickar på E-receptknappen kommer en ruta att dyka upp om att en ny version måste installeras - klicka ok - och uppdateringen startar automatiskt och tar bara några sekunder.

2. När uppdateringen är klar är man tillbaka i E-receptdelen i Trofast - klicka återigen på E-receptknappen för att fortsätta skicka era recept. KLART!


Apotekens Service kan ibland genomföra tekniskt underhåll. Detta kan medföra totalstopp för samtliga av Apotekens Service tjänster, med följden att det inte går att förskriva eller expediera e-recept under den angivna tiden. Trofast meddelar om att servicen är nedlagd under denna tidsperiod om man försöker att skicka e-recept.
I dessa lägen går det naturligtvis som vanligt att skriva ut ett pappersrecept i Trofast.

 

2013-02-05

Nu kör första Trofast-kliniken e-recept skarpt! Vi kommer stegvis att släppa på Trofastanvändare under februari.

2012-12-10

Vi kan nu med glädje meddela att vi är officiellt godkända för E-recept av Apotekens Service AB.

 

2012-11-08-09

Dessa två dagar var Trofast på veterinärkongressen i Uppsala och lanserade E-recept!
Det var många som välkomnade funktionen och ville se hur det fungerade. Vi tog chansen att bjuda på tårta även i år, vilket var väldigt populärt. Vi träffade också några nya intressenter som vi ska jobba vidare med.

 

2012-11-01

Nu lanserar vi e-recept. Läs mer här.

 

2012-02-07

Nu finns nya uppdateringar för både easyvet & Trofast att hämta. Det finns även en ny läkemedelslista! 
Logga in via våra kundsidor för att hämta hem dem.

 

2011-12-01

Vår nye projektchef Roger Sälling började hos oss, Roger kommer bland annat att ansvara och driva utrullningen av TNG. Vi är naturligtvis tacksamma och hälsar honom varmt välkommen till oss.